Gizlilik Politikası

Anasayfa » Gizlilik Merkezi » Gizlilik Politikası

GİZLİLİK POLİTİKASI


Bitez Mahallesi Kaklık Caddesi No: 11  48400 Bodrum – Muğla adresinde bulunan Karyalı Pazarlama İnşaat Sanayi Nakliye Yatçılık Turizm Ticaret Limited Şirketi/www.allkaria.com(bundan sonra “Allkaria” olarak anılacaktır.) olarak, kullanıcılarımızın hizmetlerimizden güvenli ve eksiksiz şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla sitemizi kullanan üyelerimizin gizliliğini korumak amacıyla oluşturulmuştur.

Bu doğrultuda, işbu Gizlilik Politikası, üyelerimizin kişisel verilerinin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu  ile tamamen uyumlu bir şekilde işlenmesi ve kullanıcılarımızı bu bağlamda bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Allkaria’nın çerez politikası İşbu Politika’nın ayrılmaz parçasıdır.


İşbu Politika’nın amacı, Allkaria tarafından işletilmekte olan www.allkaria.com internet sitesi ile mobil uygulamanın (bundan sonra hepsi birlikte Platform olarak anılacaktır) işletilmesi sırasında Platform üyeleri/ziyaretçileri/kullanıcıları (bundan sonra hepsi birlikte “Veri Sahibi” olarak anılacaktır) tarafından Allkaria ile paylaşılan veya Allkaria’nın, Veri Sahibi’nin Platform’u kullanımı sırasında ürettiği kişisel verilerin kullanımına ilişkin koşul ve şartları tespit etmektir.

Allkaria, topladığı bilgileri, söz konusu veri sahibinin haberi ya da aksi bir talimatı olmaksızın, üçüncü şahıslarla kesinlikle paylaşmamakta, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla kullanmamakta ve de satmamaktadır.

Ödeme sayfasında istenilen kredi kartı bilgilerinin hiçbir şekilde Allkaria nezdinde/sunucularında tutulmamaktadır.

Allkaria, topladığı bilgileri, söz konusu veri sahibinin haberi ya da aksi bir talimatı olmaksızın, üçüncü şahıslarla kesinlikle paylaşmamakta, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla kullanmamakta ve de satmamaktadır.

Veri Sorumlusu, Platformların kullanımı esnasında sağlamış olduğu ve Allkaria nezdinde tutulan kişisel bilgilerinin (isim, soyadı, unvan, adres, telefon, faks, e- posta vb.), Allkaria tarafından, hizmet ve ürünlerin pazarlanması amacıyla temsilcileri vasıtası ile gerek e-posta, telefon, fax veya SMS yoluyla gerekse de posta yoluyla Kullanıcı ile irtibat kurulması, hizmet ve ürünlerin tanıtımı, yeni ürünler veya Veri Sorumlusu’nun ilgisini çekebileceği düşünülen diğer bilgiler hakkında promosyon niteliğindeki e-postaların gönderilmesi amaçlarıyla kullanılabileceğine muvafakat eder.

 

  1. Hangi Verilerin Toplandığı Hususu

  

Aşağıda Allkaria tarafından daha iyi hizmet verilebilmesi amacıyla işlenen ve Kanun uyarınca kişisel veri sayılan verilerin hangileri olduğu sıralanmıştır. Aksi açıkça belirtilmedikçe, işbu Politika kapsamında arz edilen hüküm ve koşullar kapsamında “kişisel veri” ifadesi aşağıda yer alan bilgileri kapsayacaktır.

  • Kimlik Bilgisi (isim,TCKN, kullanıcı bilgisi, doğum tarihi)
  • İletişim Bilgisi (adres, e-posta adresi, telefon, fax)
  • Kullanıcı Bilgisi
  • Kullanıcı İşlem Bilgisi
  • İşlem Güvenliği Bilgisi
  • Finansal Bilgi
  • Pazarlama Bilgisi
  • Talep/Şikayet Yönetimi Bilgisi
  • Alışveriş geçmişi

 

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 3. ve 7. maddeleri uyarınca, geri döndürülemeyecek şekilde anonim hale getirilen veriler, anılan Kanun hükümleri uyarınca kişisel veri olarak kabul edilmeyecek ve bu verilere ilişkin işleme faaliyetleri işbu Politika hükümleri ile bağlı olmaksızın gerçekleştirecektir.

  1. Kişisel Veri İşleme Amaçları

 

  • Allkaria, Veri Sahibi tarafından sağlanan kişisel verileri, üyelik kaydı ve hesabının oluşturulması ve buna ilişkin kayıtların tutulması, Veri Sahibi’nin Platform üzerinden sağlanan hizmetlerden faydalandırılması sistem hatalarının tespit edilerek performans takibinin yapılması ve Platform’un işleyişinin iyileştirilmesi, bakım ve destek hizmetleri ile yedekleme hizmetlerinin sunulması amaçları dahil olmak üzere Allkaria tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi ile bu ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası, Allkaria tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, Allkaria ve iş ilişkisi içerisinde bulunduğu kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile Allkaria’nın ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası amaçlarıyla işlenebilecektir.

 

  • Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği Kapsamında akdedilen sözleşmelerin koşulları, güncel durumu ve güncellemeleri ile ilgili iletişim kurabilmek ve bilgilendirme yapabilmek amacıyla işlenebilecektir.

 

  • Yasal Yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek amacıyla işlenebilecektir.

 

  • Veri Sahiplerinin Açık Rızası Doğrultusunda İşlenecek Kişisel Veriler ve İşleme Amaçları
    Veri Sahibi’nin açık rızası kapsamında, Allkaria, Veri Sahipleri’nin Platform üzerindeki

hareketlerini takip ederek kullanıcı deneyiminin artırılması, istatistik oluşturulması, profilleme yapılması, doğrudan pazarlama ve yeniden pazarlama, Veri Sahibi’ne özel promosyon önerilerinin oluşturulması ve Veri Sahibi’ne iletilmesi ve bu kapsamda elde edilen verilerin her türlü reklam ve materyal içeriğinde kullanılması amacıyla veri işleyebilecek ve aşağıda anılan taraflarla bu verileri paylaşabilecektir.

 

  1. Kişisel Verilerin Aktarımı:

 

  • Allkaria, Veri Sahibi’ne ait kişisel verileri ve bu kişisel verileri kullanılarak elde ettiği yeni verileri, işbu Gizlilik Politikası ile belirlenen amaçların gerçekleştirilebilmesi için Allkaria’nın hizmetlerinden faydalandığı üçüncü kişilere, söz konusu hizmetlerin temini amacıyla sınırlı olmak üzere aktarılabilecektir. Aynı zamanda toplanan kişisel veriler yasal düzenlemelere uygun olarak bayilerimizle, iş ortaklarımızla ve doğrudan pazarlama faaliyetleriyle ilgili olarak ilginizi çekebilecek 3. Kişiler tarafından sunulan ürün ve hizmetleri belirlememize yardımcı olması amacıyla paylaşılabilir.
  • Kişisel verileriniz, Platformlardaki kullanımınızı, tercihlerinizi ve ilgi alanlarını analiz etmek gibi araştırma ve istatistiksel amaçlar için kullanılabilir.

 

  • Allkaria, Veri Sahibi deneyiminin geliştirilmesi (iyileştirme ve kişiselleştirme dâhil), Veri Sahibi’nin güvenliğini sağlamak, hileli ya da izinsiz kullanımları tespit etmek, operasyonel değerlendirme araştırılması, Platform hizmetlerine ilişkin hataların giderilmesi ve işbu Gizlilik Politikası’nda yer alan amaçlardan herhangi birisini gerçekleştirebilmek için SMS/E-posta gönderimi yapanlar da dahil olmak üzere dış kaynak hizmet sağlayıcıları, barındırma hizmet sağlayıcıları (hosting servisleri), hukuk büroları, araştırma şirketleri, çağrı merkezleri gibi üçüncü kişiler ile paylaşabilecektir.

 

  • Kanun gereği, bildirim veya açık rıza gerekmeksizin, suç ve dolandırıcılığı önlemek ve Allkaria’nın mevzuata uyumluluğunu denetlemek ve/veya sağlamak veya haklarını elde etmek amacıyla kişisel verilerinizi kullanabiliriz.

 

  • Kişisel veriler, Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde Allkaria’nın yetkilileri, hissedarları, iş ortakları, tedarikçileri, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kanunen yetkili özel kurumlar ile paylaşılabilecek, bu amaçlarla sınırlı olarak Kanun’un maddesinde işaret edilen usul esaslar ile Kişisel Verileri Koruma Kurulu kararları çerçevesinde yurt dışına aktarılabilecektir.

 

  • Aşağıdaki durumlardan birinin varlığı halinde kişisel verileriniz açıklanabilir:

Mevzuat gereği;

Çalışanlarımızın, kamunun veya Allkaria’nın güvenliğini sağlamak amacıyla;

  • Adli kovuşturma, mahkeme ilamı veya bir yasal süreci yerine getirmek amacıyla veya Bir birleşme, varlık satışı veya benzer işlemler halinde.
  • Faaliyetlerimizi yürütebilmek amacıyla (örneğin bilgi sistemleri yönetimi ve depolanması, veri analizi vb. konularda destek almak) kişisel verilerinizi, 3. kişi hizmet sağlayıcılarına açıklayabiliriz.
  • Bununla birlikte, doğrudan pazarlama mesajları almaktan vazgeçmediğiniz sürece, kişisel verilerinizi, pazar araştırması ve pazarlama kampanyaları konusunda bizlere yardımcı olan üçüncü kişilerle paylaşabiliriz.
  1. Kişisel Verilerin Korunması

 

Kişisel veriler, Platform üzerinden ve elektronik ortamda toplanmaktadır. Yukarıda belirtilen hukuki sebeplerle toplanan kişisel veriler 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde ve bu Gizlilik Politikası’nda belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

 

Yukarıda belirtilen hususlar, kanunlar, yaptırımlar, gizlilik politikamız ve sorumluluklarımız çerçevesinde verileriniz sizin onayınız olmadan üçüncü kişilere aktarılmamaktadır. Bununla beraber yasal yükümlülüklerimizin gerektirdiği şekliyle ve yasaların sınırladığı şekilde mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile verileriniz paylaşılmaktadır.

Kişisel verileriniz Allkaria tarafından platformlarında genel onay ve kabul gören Güvenli Soket Katmanı (SSL) kullanarak alınmakta ve izninize istinaden yine aynı güvenli ortam üzerinden paylaşılmaktadır. İzninize istinaden üçüncü kişilere veri aktarımı söz konusu olduğu durumlarda her türlü hukuki tedbir alınmaktadır. Kişisel verileri alan üçüncü kişilerin veri koruma politikalarından ve üçüncü kişinin sorumluluğunda meydana gelen ihlallerden Allkaria sorumlu değildir.

  1. Kişisel Veri Sahibinin Hakları


Kanun’un 11. maddesi uyarınca veri sahipleri;


  • Kendileri ile ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

  • Kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Kabul etmiş olmanız halinde size doğrudan pazarlama yöntemleriyle (ör. Telefon, e-posta, SMS, sosyal ağlar, posta) Allkaria’nın ürün ve kampanyaları için güncellemeler ve teklifler sunabiliriz.
Bu çerçevede ürün ve hizmetlerimizi belirlemek, isteklerinize uygun hale getirmek ve bir araya toplamak; fiyatları belirlemek ve ilginizi çekebilecek indirimler sunmamıza yardımcı olmak amacıyla tarafımıza verilmiş olan diğer kişisel verilerinizi kullanabiliriz.
E-posta, mesaj ya da diğer doğrudan pazarlama faaliyetleri kapsamında tarafınızla iletişime geçildiğinde size daima “ayrılma” seçeneği sunulur. Herhangi bir zamanda bizimle iletişime geçerek pazarlama tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca; onayın geri alındığına ilişkin kayıtlar bu tarihten itibaren 1 yıl; ticari elektronik iletinin içeriği ve gönderiye ilişkin diğer her türlü kayıt ise gerektiğinde ilgili bakanlığa sunulmak üzere 3 yıl saklanacaktır. Süre geçtikten sonra kişisel verileriniz Allkaria tarafından veya talebiniz üzerine silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

  1. Gizlilik Politikasından Değişiklik Yapılması

Söz konusu hakların kullanımına ilişkin talepler ve şikayetler, kişisel veri sahipleri tarafından  www.allkaria.com adresinde yer alan;  info@allkaria.com ve Tel: 0(252)313 09 8 Tel: 0 (545) 857 70 11, Mobil: 0(549) 313 09 84  iletişim kanallarıyla bildirilebilir. Allkaria, söz konusu talepleri 30 (otuz) gün içerisinde sonuçlandıracaktır. Allkaria’nın taleplere ilişkin olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen (varsa) ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır.

Allkaria, Gizlilik Politikası ile kullanıcılarına Çerez kullanımının kapsamı ve amaçları hakkında detaylı açıklama sunmayı ve Çerez tercihleri konusunda kullanıcılarını bilgilendirmeyi hedeflemiştir. Bu bakımdan, Platform’ da yer alan Çerez bilgilendirme uyarısının kapatılması ve Site’nin kullanılmaya devam edilmesi halinde Çerez kullanımına rıza verildiği kabul edilmektedir. Kullanıcıların Çerez tercihlerini değiştirme imkânı her zaman saklıdır.

Sözleşmeyi okudum ve kabul ediyorum. *

 

 

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz. KVKK Aydınlatma Metni
Gizlilik Ayarları kaydedildi!
Gizlilik ayarları

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.KVK Metni

Bu çerezler, sitemizin performansını ölçebilmemiz ve iyileştirebilmemiz için ziyaretleri ve trafik kaynaklarını saymamızı sağlar.Web sitemizin bulunduğunuz bölge gibi web sitesinin davranışını veya görünümünü değiştiren bilgileri hatırlamasını sağlar.

  • Bu birinci taraf Google Analytics çerezi, sayfa ziyaretleri hakkında bilgi toplarken kullanıcıları ayırt etmek için kullanılır. Bu çerez, geliştirilmesi gereken websitesi alanlarını belirlememize yardımcı olur ayrıca kişisel hiçbir bilgi veya veri takip edilmediğinden _ga çerezi Allkaria'nın kullanıcıyı şahsen belirlemesine olanak sağlamaz.
  • Geçerlilik Süresi: 2 Yıl
  • _ga

  • Hangi web sitelerinin en fazla trafiği oluşturduğunu belirlememizi sağlamak amacıyla ziyaretçilerin web sitemize hangi sayfadan geldiklerinin belirlenmesi
  • Geçerlilik Süresi: 6 ay
  • _pk_ref_27366_fbe1

  • Google Analytics tarafından geliştirilen bu birinci taraf çerez(__utmz), kullanıcının siteye nasıl vardığını açıklayan trafik kaynağını veya kampanyayı depolamak için kullanılır.
  • Geçerlilik Süresi: 6 ay
  • Google Analytics tarafından oluşturulan bu birinci taraf çerez (__utma), kullanıcıları ve oturumları ayırt etmek için kullanılır ve websitesinin trafiği hakkında istatistikler oluşturur.
  • Geçerlilik Süresi: 2 yıl
  • __utmz
  • __utma

Hedef Belirleme ve Reklam Bu tanımlama bilgisi, Facebook'a kaydolduklarında web sitemizi veya Facebook Reklamının desteklediği dijital platformu ziyaret eden kişilere reklam yapmamıza yardımcı olur.
  • _fbp

Siteye erişimi anonim olarak izler.
  • wordpress_gdpr_first_time_url
  • wordpress_gdpr_first_time
  • wordpress_gdpr_cookies_declined
  • wordpress_gdpr_cookies_allowed
  • wordpress_gdpr_privacy_policy_accepted
  • wordpress_gdpr_allowed_services

  • Kullanıcı için kampanyayla ilgili bilgileri içerir. Google Analytics ve AdWords hesaplarınızı bağladıysanız, devre dışı bırakmadığınız sürece AdWords web sitesi dönüşüm etiketleri bu çerezi okuyacaktır.
  • Geçerlilik Süresi: 3 ay
  • _gac

Bu web sitesini kullanmak için aşağıdaki teknik olarak gerekli çerezleri kullanıyoruz
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

E-ticaret platformunu alışveriş sistemi olarak kullanıyoruz. Sepet ve sipariş işleme için 2 çerez saklanacaktır. Bu çerezler kesinlikle gereklidir ve kapatılamaz.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Tüm Hizmetleri Reddet
Tüm Hizmetleri Kabul Et
Anasayfa
Menü
0 Favorilerim
0 öğeler Sepet sayfası
Hesabım